Ciorbă scoţiană

Printeaza

Ciorbă scoţianăCiorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume.

Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să fie mai puţin pretenţioasă, ca să poată fi prăjită şi apoi fiartă, de pildă: gât, spată sau picior. Aşadar se fierbe câteva ore bune în apă, la foc mic, iar grăsimea care se ridică la suprafaţă se adună din când în când cu spumiera.

Pentru a îngroşa zeama se adaugă nişte orz, astfel încât în final supa să capete consistenţa unui terci. Pe lângă rădăcinoasele obişnuite, un element esenţial al ciorbei scoţiene este rutabaga, nişte legume uriaşe, de culoare galbenă, pe care scoţienii îi alintă cu numele neeps (napi).

In mod tradiţional, carnea se servea separat de zeamă. Astăzi, ea se taie în bucăţi potrivite şi se pune înapoi în supă. Ciorba scoţiană se poate face şi cu carne de pui şi există o variantă vegetariană cu mazăre uscată.

Ciorbă scoţiană

Ciorbă scoţiană

Ciorbă scoţiană

Pofta buna!


Ciorba de cartofi cu varza dulce

Ciorba de cartofi cu varza dulce din: cartofi, varza, morcovi, ceapa, bulion, ulei, telina, sare, lamaie. Ingrediente: 5 cartofi 1/2 varză tăiată mărunt 2 morcovi tăiaţi cubuleţe 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 cană bulion 2 linguri pastă de ardei 1 linguriţă concentrat de legume 1 linguriţă sare 2 linguri ulei frunze de pătrunjel verde […]

Ciorba de gasca cu bors

Ciorba de gasca cu bors

Ciorba de gasca cu bors din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de gâscă 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi 2 tije ţelină 100 g broccoli 250 ml borş sare piper   Mod de preparare: Se taie cozile mai groase ale pătrunjelului şi se […]

Ciorba de fasole cu rosii cherry

Ciorba de fasole cu rosii cherry

Ciorba de fasole cu rosii cherry din: fasole, ceapa, cartofi, morcov, praz, rosii, ardei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole 1 ceapă, tocată 1 morcov, tăiat cubuleţe 2 cartofi pătrunjel tocat ceapă verde tocată praz tocat 150 g roşii cherry 1 ardei gras, feliat 200 ml suc de roşii 1 lingură pastă de rosii 500 […]

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ciorba-scotiana html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.