Ciorba savuroasa de legume

Printeaza

Ciorba savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi, telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze de telina, patrunjel si ulei de masline.

 

Ingrediente:

  • un dovlecel
  • 200 g fasole verde fideluta
  • 2 ardei
  • o ceapa
  • 1-2 morcovi
  • o telina mica (radacina+frunze)
  • 200 g dovleac dulce (tucesc)
  • 200 g broccoli
  • 300 ml suc de rosii
  • 100 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 3-4 frunze telina
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 lingurite ulei de masline

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare şi ulei de măsline.

Broccoli şi fasolea se opăresc separat, în altă oală, în apă clocotită cu sare.

Se curăţă restul legumelor, adică morcovii, ceapa, ţelina, ardeii şi dovlecelul şi se adaugă pe rând în oală. Fasolea fideluţă şi broccoli, fierte în prealabil, se taie între timp mărunt şi se pun şi ele în oală.

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în ulei şi apoi se zdrobesc cu blenderul.

Crema de ciuperci se adaugă în oală şi se fierbe la foc potrivit.

Spre sfârşit, se toarnă sucul de roşii, se potriveşte ciorba cu sare şi piper şi se serveşte ornată cu ţelină şi pătrunjel verde, tocate mărunt.

Se mai poate servi cu pâine coaptă pe vatră sau cu crutoane aromate cu usturoi.

 

Ciorba savuroasa de legume

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. ce dor imi este de-o ciorba cu legume multe 🙂

  2. Simpla si buna ciorba asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.