Ciorba de salata verde cu slanina afumata

Printeaza

O reteta de ciorba de salata verde cu slanina afumata din: salata, slanina afumata, ceapa verde, usturoi verde, ulei, oua, smantana, sare si verdeata.

Ingrediente:Ciorba de salata verde cu slanina afumata

  • 4 salate verzi mari
  • 150 g slanina afumata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • sare
  • verdeata tocata (marar, leustean, patrunjel)

 

Mod de preparare:

Speli cele 4 salate foarte bine şi la fel procedezi şi cu usturoiul şi cu ceapa verde. Intr-o oală de 2 l pui slănina la prăjit, tăiatăpatratele mici. Lasi bucatelele de slanina sa se rumeneasca frumos.

Adaugi ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi le laşi să se călească puţin împreună cu slănina. Adaugi salata tăiată în şuviţe. Mai căleşti totul timp de 5 minute. Stingi amestecul cu zer proaspăt de la storsul branzei de vacă.

Potriveşti gustul de acru şi dacă e prea acră ciorba, mai adaugi apă. Fierbi totul la foc moale până e fiartă salata.

Sărezi ciorba după gust. Adaugi smântână amestecată cu puţină apă rece pentru a nu se tăia. La final, adaugi în ciorbă verdeturile tocate. Intr-o tigaie, pui uleiul şi-l laşi să se înfierbante. Apoi baţi ouăle şi le torni în tigaie.

Prăjeşti omleta pe ambele părţi şi, când e gata, o răstorni pe o farfurie. Tai cuburi omleta şi o adaugi în ciorba de salată.

Ciorba de salata verde cu slanina afumata

Ciorba de salata verde cu slanina afumata

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de salata
  • ciorba de salata verde cu slanina
  • ciorba de salata verde
  • ciorba de salata cu slanina
  • supa de salata
  • zama de salate
  • supa de salata cu slanina
  • supa de salata verde cu slanina
  • supa de salate cu slanina
  • ciorba de salata verde reteta

3 comentarii

  1. Ciorba de salata cu slanina este delicioasa

  2. Foarte buna ciorba de salata verde

  3. Eu zic să spălați bine salata, foaie cu foaie, o fierbeți 5 minute după care o scurgeți de zamă, între timp prăjiți slăninuța tăiată felii până se rumenește, pune-ți o ceapă medie tăiată mărunt la călit și după ce a devenit aurie adăugați două lingurițe de boia dulce. Luați de pe foc după un minut și turnați amestecul peste salata scursă. Completați cu apă fierbinte până se acoperă bine salata după care adăugați 3-4 căței de usturoi curățați și lăsați să fiarbă aproximativ 30 de minute. La final adăuga/i două linguri bune de smântână și sare și piper după gust. Două trei clocote și gata! Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.