Ciorba radauteana cu praz

Printeaza

Ciorba radauteana cu praz din: piept de pui, pastarnac, morcovi, ceapa, praz, dafin, usturoi, smantana, oua, faina, patrunjel, piper, otet.

 

Ingrediente:

  • 1/2 piept de pui (aripi sau spate)
  • 1 păstârnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 1 praz
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 200 g smântână
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • oţet

 

Mod de preparare:

Pui la fiert pieptul de pui, în oala de ciorbă. Ceapa o toci mărunt, morcovul rondele, iar păstârnacul cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei de măsline. Adaugi legumele călite după circa 20 de minute, când pieptul de pui este fiert.

Pieptul îl scoţi, îl tai cubuleţe şi îl pui din nou în oală. Adaugi foile de dafin şi usturoiul pisat, peste care pui puţin oţet.

Prazul îl tai rondele şi îl adaugi spre final în ciorbă. Smântână o amesteci cu gălbenuşurile şi făina, pe care le subtiezi cu zeamă din ciorbă.

Acest amestec îl adaugi în oală treptat, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Condimentezi ciorba după gust si o mai laşi 5-10 minute să fiarbă la foc mic.

După stingerea focului, presari pătrunjel tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba radauteana cu ardei iute si smantana

Ciorba radauteana cu ardei iute si smantana din: pui, morcovi, ceapa, telina, sare, galbenusuri, smantana, ardei iute. Ingrediente: 1 si 1/2 pui 3 morcovi 3 cepe 1 telina medie sare Pentru dres: 3 galbenusuri 250 g smantana Pentru servit: smantana ardei iute Mod de preparare: Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să […]

 

Ciorba radauteana cu usturoi si smantana

Ciorba radauteana cu usturoi si smantana din: pulpe de pui, morcov, pastarnac, telina, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel, galbenus de ou, smantana, sare, piper. Ingrediente: pulpe de pui morcov pastarnac telina ardei capia ceapa usturoi patrunjel tocat gslbenus de ou smantana sare si piper dupa gust Mod de preparare: Se curata usturoiul. Patrunjelul verde se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.