Ciorba radauteana ca-n Bucovina

Printeaza

Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata.

Ingrediente:

  • 500 g piept d epui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • un ardei
  • o telina radacina
  • sare
  • 3-4 boabe piper
  • o capatana usturoi
  • 4-5 oua
  • 300 g smantana
  • 2-3 linguri otet de mere sau zeama de la o lamaie
  • verdeata pentru ornat

 

Mod de rpeparare:

Se spala pieptul de pui si se fierbe in apa cu o lingurita de sare.Se curăţă legumele, se spală si se fierb împreună cu pieptul de pui.

Se adaugă câteva boabe de piper.

Se curăţă şi se pisează usturoiul.Ouăle se bat spumă cu sarea, smântâ­nă, oţetul sau zeama de lămâie si usturoiul măcinat.

Se mai adaugă sare si un praf de piper, după preferinţă.

După ce au fiert carnea şi legumele, se scot în sită şi se lasă să se răcorească.

Car­nea de pui se taie fâşii subţiri şi se adaugă în zeama în care a fiert.

Se opreşte focul şi se adaugă compoziţia de ou şi smântână. Se serveşte ornată cu verdeaţă, în funcţie de preferinţe.

Ciorba radauteana

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba radauteana bucovina
  • ciorba radauteana cu piept de curcan

1 comentariu

  1. O sa incerc ciorba radauteana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.