Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute

Printeaza

Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi, patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare.

Poate te intereseaza si Ciorba de praz cu morcov si ceapa

Ingrediente:Ciorba_de_praz_cu_afumatura_si_ardei_iute

  • 2 bucati praz
  • 200 g afumatura
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • o radacina telina
  • zeama de varza
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Prazul curăţat şi tăiat rondele se opăreşt 5 minute în apă cu sare. In oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se pun la călit rădăcinoasele tăiate mărunt. După ce au devenit transluci­de, se toarnă 1,5 litri de apă şi se fierb. După 10 minute de fiert, se adaugă prazul şi afumătură tăiată bucăţi şi se continuă fierberea.

După ce toate ingredientele au fiert, se toarnă zeama de varză şi se lasă un clocot, gus­tând apoi de sare. Se serveşte imediat, eventual cu ardei iute.

Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute

Ciorba_de_praz_cu_afumatura_si_ardei_iute

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Ana Maria Ionescu

    Ciorba de praz cu afumatura este dementiala

  2. Trebuie sa incerc si eu ciorba de praz cu afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.