Ciorba picanta cu rosii si fasole neagra
PrinteazaCiorba picanta cu rosii si fasole neagra din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, boia, chimen, coriandru, conserva de rosii in suc, supa limpede de legume, conserva de fasole neagra, avocado, rodii, hipsuri de tortilla, iaurt sau smantana.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa; curatata de coaja si tocata
- 1 codita de telina, tocata
- 1 morcov, taiat
- 1 ardei iute, tocat
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita coriandru macinat
- 400 g conserva de rosii in suc
- 600 ml supa limpede de legume
- 400 g conserva de fasole neagra, scursa de lichid si clatita
Pentru servit:
- 1 avocado si 2 rosii, stropite cu zeama de lamaie
- cateva maini chipsuri de tortilla, rupte
- iaurt sau smantana
Mod de preparare:
Intr-un vâs pe foţ, încinge uleiul şi şofează ceapa, felina, morcovulşi ardeiul iute 10 min. Adaugă condimentele şi ţine pqfoc 1 min.
Stinge cu roşiile, supa, adaugă fasolea şi lasă să fiarbă înăbuşit 30 min.
Mărunţeşfeîn blender. jumătate din cantitate sau las-o cu bucăţi.
Dacă găteşti folosind vasul din fontă, atunci pune toate ingredientele în vasjnai puţin fasolea (pe aceasta o adaugi în ultima oră) şi adaugă numai 200 ml supă limpede. Fierbe 2 ore.
Serveşte în boluri calde cu chipsuri şi topping de legume.
Ciorba picanta cu rosii si fasole neagra
Pofta buna!