Ciorbă pescărească la ceaun

Printeaza

Ciorbă pescărească la ceaun

Ingrediente:Ciorbă pescărească la ceaun

  • 750g crap
  • 750g somotei
  • 250g biban mic
  • 500g aterină sau hamsie
  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină păstărnac
  • 4 cepe mari
  • 100ml ulei
  • 1 kg roşii
  • 1,5 l borş proaspăt
  • 1leg. pătrunjel
  • 1leg. leuştean
  • 100ml oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă zarzavatul, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pune la fiert în 2 1 apă împreună cu 1 linguriţă sare grunjoasă şi cu uleiul.

Separat, se fierb în 2 1 apă aterina sau hamsia şi biba­nii, circa 20-25 de minute, la foc mic, după care se strecoară, iar zeama se adaugă în oala cu zar­zavat.

Se curăţă crapul şi somo,teiul, se spală bine şi se taie în bucăţi de circa 5-6 cm. Se pun apoi să fiarbă în oala cu ciorbă circa 15 minute.

Cu 4-5 minute înainte de a opri focul se adaugă în ciorbă borşul fiert separat, roşiile tăiate în felii, oţetul, pre­cum şi leuşteanul tocat mărunt, după care se potriveşte de sare şi piper.

Se serveşte ciorba fier­binte, cu pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta sa o faci la pirostrii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.