Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Printeaza

O reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei.

Ingrediente:Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

  • 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat)
  • 2 maini de corcoduse verzi
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 2-3 rosii coapte
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa uscata sau 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel cu radacina
  • 1 bucatica de telina
  • 1 mana de pastai de fasole verde
  • 2 linguri de orez cu bob rotund
  • 3-4 oua
  • sare
  • marar verde
  • cateva fire de leustean verde
  • 2-2,5 l apa
  • 2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Carnea de pasăre o dai prin maşina de tocat, împreună cu jumătate de ceapă, apoi amesteci bine cu un praf de sare, mărarul tocat fin, 2 ouă şi o lingură de orez prefiert (eu am dat în câteva clocote orezul cu un praf de sare). Din acest amestec faci perişoare de mărimea unei nuci, cu palmele umezite în apă rece.

Cureţi zarzavatul, îl speli apoi tai jumătate din ceapa rămasă, ardeiul îl tai cubuleţe, la fel şi morcovul. Ţelina şi rădăcina pătrunjelului le dai prin râzătoare. Roşiile le opăreşti şi le cureţi de pieliţă, apoi le tai cubuleţe. Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi îi tai cubuleţe. Păstăile de fasole le cureţi şi apoi le rupi în jumătăţi, fiecare păstaie.

Intr-o oală pui la fiert apă cu un praf de sare şi uleiul. Când începe să clocotească adaugi tot zarzavatul tăiat, fără roşii şi cartofi. Acoperi vasul cu un capac şi laşi să fiarbă 20-30 de minute. Intre timp speli corcoduşele curăţate de codiţe, le pui într-o crăticioară şi le acoperi cu apă, apoi laşi să fiarbă cam 15 minute. Când sunt gata, le scoţi într-o strecurătoare şi le pasezi bine, cu o lingură de lemn, îndepărtându-se pieliţa şi sâmburii.

Pasta obţinută o amesteci cu zeama acră rămasă de la fiertul corcoduşelor. După cele 20 de minute de fiert zarzavatul, adaugi roşiile şi cartofii, apoi mai laşi şă fiarbă 10 minute. Acreşti ciorba după gust cu fiertura de corcoduşe, potriveşti de sare, apoi adaugi restul de orez prefiert rămas şi perişoarele.

Laşi totul să fiarbă la foc domol cam 15-20 de minute. Opreşti focul şi presari deasupra pătrunjel şi leuştean verde tocat fin, apoi dregi ciorba cu 2 ouă bătute spumă cu un pic de acreală de corcoduşe

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Eu nu acresc cu corcoduse nici o ciorba, nu mi se pare chiar ok

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.