Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie

Printeaza

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie din: dovleac, gutuie, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ulei, orez, sare, piper, otet de mere, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba_munteneasca_de_dovleac_cu_gutuie

  • 500 g dovleac
  • 1 gutuie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 albitura (pastarnac)
  • 1 gogosar (ardei gras)
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • otet de mere, dupa gust
  • 1/2 legatura de patrunjel sau frunze verzi de telina

 

Mod de preparare:

Tai ceapa, morcovul, ţelina, păstârnacul, gogoşarul şi le căleşti 1 minut. între timp, pregăteşti dovleacul curăţat şi îl tai în cuburi. Cureţi gutuia de seminţe şi o tai cuburi. Gutuile, dovleacul şi orezul spălat le pui peste celelalte ingrediente călite şi acoperi cu apă ca pentru ciorbă.

Laşi să fiarbă la foc domol şi adaugi sare şi apă după gust. Dacă vrei să fie mai acră, adaugi oţet. Când ciorba e gata, adaugi pătrunjelul sau ţelina tăiate foarte fin. Ciorba cu dovleac şi gutuie iese un pic mai acrişoară.

Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie

Ciorba_munteneasca_de_dovleac_cu_gutuie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.