Ciorbă mozaic cu ardei si varză

Printeaza

Ciorbă mozaic cu ardei si varză din: morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, fasole, sfecla rosie, ardei grasi, varza, rosii, marar, patrunjel, sare, faina, unt, smantana.

Ingrediente:Ciorbă mozaic cu ardei si varză

  • 1 legătură de morcovi şi rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 200 g fasole fideluţă (verde şi galbenă)
  • 1 sfeclă roşie mică
  • 1/2 varză mică
  • 2 ardei graşi (sau 1 ardei şi 1 gogoşar)
  • 2 roşii
  • mărar şi pătrunjel verde
  • sare
  • 1 lingură cu făină
  • 1 lingură cu unt
  • smântână pentru dres

 

Mod de preparare:

Tai fideluţă ceapa, morcovii, pătrunjelul şi le pui la fiert. După ce au început să fiarbă, pui fasolea şi sfecla tăiată bucăţele, varza rasă şi laşi să fiarbă cam 25 de minute.

Adaugi apoi ardeii tăiaţi fideluţă şi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, lăsând să mai fiarbă. Rumeneşti făina în unt (să n-a arzi, căci devine amară!), stingi cu puţină zeamă de la legume şi o adaugi în ciorbă.

Pui verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi mai laşi 2-3 clocote. Dregi ciorba în farfurie cu smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.