Ciorbă moldovenească

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba moldoveneasca din: piept de porc, cartofi, zeama de varza, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, leustean, patrunjel, sare, piper.Ciorbă moldovenească

Ingrediente:

  • 1 kg piept afumat de porc
  • 500g cartofi
  • 11 zeama de varză
  • 1 morcov
  • 1 rădăcina de pătrunjel
  • 1 ceapă mare
  • 400g roşii in bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 leg. leuştean
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pieptul, tăiat în bucăţi, puneţi-l la fiert, în 4 litri de apă. Când începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma de câte ori este cazul şi continuaţi fierberea circa 30 de minute. Adăugaţi cartofii, cură­ţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi zarzavatul călit 5 minute în ulei.

Când legumele şi carnea au fiert, adăugaţi roşiile, tăiate în cubuleţe, zeama de varză fiartă separat şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi verdeaţa tocată mărunt şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de porc moldoveneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.