Ciorba mediteraneana de peste

Printeaza

Ciorba mediteraneana de peste din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin, pasta de tomate, sofran, supa de peste, fulgi de ardei iute, suc de portocale, portocala, fenicul, rosii, sare, piper, fileu de peste alb, creveti, patrunjel.

 

Ingrediente:Ciorba_mediteraneana_de_peste

  • 3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa mare feliata
  • 2 tulpini de telina tocate
  • 8 catei de usturoi zdrobiti
  • jumatate de cana de vin alb
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • un varf de sofran
  • 8 cani supa de peste
  • un sfert de lingutira de fulgi de ardei iute
  • sucul unei portocale
  • coaja unei jumatate de portocala
  • 2 bulbi de fenicul feliati
  • 3 sferturi de cana de rosii cuburi
  • sare si piper dupa gust
  • 800 g fileu de peste alb
  • o cana de creveti curatati
  • o legatura de patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Sotati ceapa, felina şi usturoiul în ulei de măsline până se înmoaie.

Adăugaţi vinul alb, pasta de tomate, şofranul, supa de peşte, fulgii de ardei iute, sucul şi coaja de portocală şi dati într-un clocot.

Micşoraţi flacăra şi fierbeti 45 de minute.

Adăugaţi feniculul şi roşiile şi mai fierbeti 20 de minute.

Potriviţi de sare si piper şi adăugaţi fileul de peşte, crevetii şi pătrunjelul tocat.

După 5 minute puteţi servi cu crutoane frecate cu usturoi.

 

Ciorba mediteraneana de peste

Ciorba_mediteraneana_de_peste

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu o ciorba din asta, sau macar o sa incerc si o sa vad ce-mi iese 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.