Ciorbă de lobodă cu usturoi

Printeaza

O reteta de ciorba de loboda cu usturoi din: loboda, bors, ceapa, morcov, usturoi, leustean, smantana, galbenus si sare.

Ingrediente:Ciorbă de lobodă cu usturoi

  • 500 g lobodă
  • 1 l borş
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură leuştean
  • 100 g smântână
  • 1 gălbenuş
  • sare

 

Mod de preparare:

Într-o oală de 2 litri, încălziţi 700 ml apă. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi după preferinţă legumele. Le puneţi la fiert, timp în care alegeţii şi spălaţi frunzele de lobodă şi le adăugaţi în ciorbă.

Separat fierbeţi borşul, îndepărtându-i spuma. Turnaţi borşul, săraţi ciorba după gust şi lăsaţi să mai clocotească de 2 – 3 ori.

Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul. Stingeţi focul, dregeţi ciorba cu gălbenuşul bătut cu smântână, puneţi usturoiul şi amestecaţi. Înainte de servire, presăraţi leuştean tocat fin deasupra.

Ciorbă de lobodă cu usturoi

Ciorbă de lobodă cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.