Ciorbă de legume (Harira)

Printeaza

O reteta de ciorba de legume cu: carne de berbec, linte, morcovi, ulei de masline extravirgin, ceapa, rosii, lamaie, sofran, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Ciorbă de legume

  • 200 g carne de berbec
  • 150 g linte
  • 100 g morcovi
  • 90 g orez
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 cepe
  • 1,5 l apa
  • 4 rosii
  • 1/2 lamaie
  • 1 varf cuit sofran
  • 1 legatura coriandru (sau patrunjel)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie carnea bucăţi şi ceapa rondele groase. Pune-le într-o cratiţă cu ulei încins şi căleşte-le. Potriveşte gustul de sare şi piper şi acoperă-le cu circa 1,5 litri de apă.

Adaugă apoi lintea, roşiile tăiate cubuleţe, coriandrul (sau pătrunjelul) şi şofranul şi lasă la fiert la foc mic.

După 30 de minute, adaugă orezul spălat şi scurs şi morcovii cură­ţaţi şi tăiaţi rondele. Fierbe totul încă 30 de minute.

Când este gata, adaugă zeama de lămâie, amestecă si serveşte supa fierbinte.

Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.