Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

Printeaza

O reteta de ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana din: ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, dovlecei, praz, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors sau zeama de varza, ou, smantana, sare si leustean.

Ingrediente:Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

  • ceapă 60 g
  • morcov 60 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • ardei gras 100 g
  • dovlecei l00 g
  • praz 100 g
  • varză albă 200 g
  • cartofi 200 g
  • fasole verde din conservă 200 g
  • roşii proaspete sau în bulion 100 g
  • borş sau zeamă de varză 400 ml
  • un ou
  • smântână 100 g
  • sare
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt, iar morcovul, ţelina şi albi­tura se taie mai mare, ţărăneşte. Se pun la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de knorr.

Se fierb 10-12 minute, după care se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, dovleceii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe, prazul şi varza tăia­te careuri, cartofii tăiaţi cubuleţe şi fasolea verde tăiată bucăţele.

După ce toate ingredientele s-au fiert, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi borşul sau zeama de varză fiartă separat. Se adaugă smântână şi oul bătut, se ameste­că şi se lasă la foc mic încă câteva minute.

Se potriveşte gustul cu sare, iar înainte de servire se adaugă leuştean tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de legume cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.