Ciorba iute cu afumatura

Printeaza

Ciorba iute cu afumatura din: slanina afumata, ceapa, ardei gras, rosie, costita, fasole verde, morcovi, patrunjel, taitei, boia de ardei iute, sare, piper, condiment din legume uscate, patrunjel verde, smantana.

Ingrediente:Ciorba_iute_cu_afumatura

  • 100 g slanina afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 arde gras
  • 1 rosie sau 1 lingura bulion
  • 400 g ceafa, costita sau sunca
  • 500 g fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 150 g taitei sau fidea
  • 1 lingura cu boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • condiment din legume uscate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • smantana

 

Mod de preparare:

Tai slănina în cubuleţe şi le prăjeşti puţin. Adaugi ceapa curăţată şi mărunţită, o căleşti, după care pui carnea tăiată cubuleţe, precum şi ardeii şi roşia. După ce ai călit aceste prime ingrediente, adaugi legumele rămase, în prealabil curăţate, spălate şi tăiate cubuleţe. Presari boiaua iute şi amesteci.

Stingi cu 2 1/2 litri de apă şi condimentezi după gust, cu sare, piper şi condiment din legume, după gust. Laşi să fiarbă toate legumele, timp de 10 minute, până se înmoaie. Intre timp, fierbi tăiţeii în apă uşor sărată. îi scurgi printr-o sită şi îi adaugi în ciorbă.

Sărezi şi condimentezi ciorba după gust, presari verdeaţa fin tocată, după care iei vasul de pe foc. Aduci la masă porţiile alături de un bol cu smântână şi de câţiva ardei iuţi.

Ciorba iute cu afumatura

Ciorba_iute_cu_afumatura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.