Ciorba gustoasa de vacuta

Printeaza

Ciorba gustoasa de vacuta din: carne de vita, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper, smantana, lamaie, faina, morcov, telina, untura, pastarnac.

Ingrediente:Ciorba gustoasa de vacuta

  • 350 g carne de vită
  • 1 ceapă roşie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 morcov
  • 2 linguri făină
  • 1 păstârnac
  • 100 g ţelină
  • 1 lingură untură

 

Mod de preparare:

Carnea se opăreşte, apoi se scurge, se lasă să se răcească şi se taie fâşii. Se pune la fiert în apă rece, iar când dă în clocot, se îndepărtează spuma.

Untura se încinge şi se căleşte ceapa tăiată mărunt, după care se adaugă în supă. Restul zarzavaturilor se taie felii şi se adaugă în oală, lăsând totul să fiarbă la foc slab.

La sfârşit se dă gust cu zeamă de lămâie, foaie de dafin, boabe de piper şi sare. Când este gata, se drege cu făină omogenizată foarte bine cu smântână.

Se mai fierbe supa 10 minute, după care se poate servi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ador ciorba de vacuta, este una dintre preferatele mele. Este foarte buna si hranitoare. La ciorba de vacuta, as pune si bors, sa fie mai acra. O sa incerc si reteta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.