Ciorba gustoasa de burta

Printeaza

Ciorba gustoasa de burta din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, ardei gras, smantana, usturoi, sare grunjoasa, otet de mere si patrunjel.

Ingrediente:Ciorba_gustoasa_de_burta

  • un kg burta de vita prefiarta
  • o bucata rasol de vita
  • 2 cepe mari
  • o telina
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 5 oua
  • 300 ml smantana
  • o capatana usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat si boabe
  • otet de mere
  • 2-3 fire patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spala bine burta in cateva ape si apoi se pune la fiert impreuna cu rasoluld e vita. Cand incepe sa faca spuma, se curata cu spumiera. Dupa ce s-a limpezit, aoala se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic. Ciorba de burta este indicat sa fiarba la foc mic, ca sa nu scada.

Intre timp se curata zarzavaturile, se spala si se adauga in ciorba impreuna cu cateva boabe de piper si sare. Separat se curata usturoiul, se spala si se piseaza. Se bat ouale bine, se amesteca cu sare si piper macinat si cu crema de usturoi.

Dupa ce au fiert burta si rasolul de via, se scot din aoal impreuna cu legumele si se lasa sa se racoreasca. Se opreste un morcov pentru ornat, iar burta si carnea de pe rasol se taie fasii subtiri.

Se pun in ciorba si se mai lasa sa clocoteasca 5 minute. Se opreste focul si se toarna compozitia de oua si smantana, amestecandu-se ca sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga otet si se orneaza cu morcovi si patrunjel.

Ciorba gustoasa de burta

Ciorba_gustoasa_de_burta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.