Ciorbă cu gogosar murat

Printeaza

O reteta de ciorba de gogosar murat, ceapa, usturoi, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, cartofi, bors si sare.

Ingrediente:Ciorbă cu gogosar murat

  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 mor­covi
  • 2 rădăcini pătrunjel + frunzele
  • 2 linguri suc de roşii
  • 2-3 foi de dafin
  • 5-6 cartofi
  • 1 gogoşar murat
  • 1 cană borş sau 3 linguri zeamă de lămâ­ie
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa şi usturoiul, morcovii şi rădăcinile de pătrun­jel rondele şi cartofii cubuleţe. Căleşti ceapa în 4-5 linguri de ulei, apoi adaugi morcovii, pătrunje­lul, usturoiul şi le căleşti împreună.

Torni apoi 2 l de apă, adaugi cartofii şi gogoşarul tăiat bucăţele şi laşi la fiert. După ce au fiert toate, pui sucul de roşii, potriveşti de sare şi laşi să mai fiarbă.

Acreşti cu borşul fiert separat sau cu zeama de lămâie, mai dai într-un clocot, presari frunzele de pătrunjel şi ciorba e gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.