Ciorbă de fasole cu praz

Printeaza

O reteta de ciorba de fasole cu praz din: fasole, suc de rosii, praz, ardei gras, telina, ceapa, morcovi, usturoi, carnati afumati, sare, piper, ulei de floarea soarelui, paine si marar.

Ingrediente:

  • 500 g fasole albă cu bobul mic
  • 500 g suc de roşii
  • 2 praz
  • 2 bucati ardei gras
  • 1 bucata ţelină
  • 1 bucata ceapă
  • 2 bucati morcovi
  • 3 bucati căţei de usturoi
  • 500 g cârnaţi afumaţi
  • sare, piper
  • 4 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 bucata pâine cu seminţe pentru crutoane
  • 1 legatura mărar

 

Mod de preparare:

Se spală fasolea în apă caldă și apoi se lasă de seara până dimineața să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert în 3-4 ape, ca să se elimine toxinele. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei, se înăbușă cu puțină apă și se adaugă fasolea fiartă.

Se umple oala cu apă, se adaugă sare și un praf de piper și se pune să fiarbă, la foc mic. Prazul se curăță și se taie rondele, apoi se pune în oală la fiert. Pâinea se taie, se stropește cu puțin ulei, se adaugă usturoiul pisat și se bagă în cuptorul încins. După ce s-au rumenit, se scot.

Peste legumele fierte, se adaugă sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper și se mai dă în clocot 10 minute. Ciorba de fasole se servește cu crutoa-nele aromate, cârnaţi afumaţi și murături. Se ornează cu mărar verde.

Ciorbă de fasole cu praz

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.