Ciorbă dreasă de legume

Printeaza

O reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean.

Ingrediente:Ciorbă dreasă de legume

  • morcov 100 g
  • ceapă 100 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • ardei gras 100 g
  • dovlecei 100 g
  • varză albă 100 g
  • cartofi 150 g
  • fasole verde din conservă 100 g
  • roşii proaspete sau în bulion 150 g
  • borş 400 ml (sau sare de lămâie)
  • 2-3 ouă
  • sare şi knorr după gust
  • pătrunjel sau leuştean

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se pune la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de knorr. După 10 minute de fierbere se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, varza albă tăiată careuri, dovleceii şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi fasolea verde tăiată bucăţele.

După ce toate legumele sunt bine fierte, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, şi borşul fiert separat. Se potriveşte gustul cu sare.

Ouăle se bat bire cu o furculiţă şi se toarnă în fir subţire în oala cu ciorbă. înainte de servire se cdaugă pătrunjelul sau leuşteanul tocat mărunt. Dacă se doreşte se poate adăuga şi smântână în momentul servirii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.