Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

Printeaza

Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

Ingrediente:Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă

  • 250 g fasole boabe
  • 150 g costiţă afu­mată
  • 2 cepe
  • 1 linguriţă oţet
  • 100 g smântână
  • 1 legătură pătrun­jel verde
  • sare
  • 2-3 linguri untdelemn
  • 1 lingură bulion
  • 2 şi 1/2 l apă

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală cu apă rece. Când începe să clo­cotească schimbi apa şi o pui din nou la fiert, cu apă fierbinte.

După câteva clocote, adaugi ceapa tocată mărunt şi continui fier­berea până când fasolea s-a înmuiat complet. Tai costiţa pătrăţele, o prăjeşti şi după ce s-a rumenit, pui câteva linguri din zeama de fasole.

După câteva clocote, adaugi costiţa în oala cu fasole, o dată cu bulionul şi laşi să mai fiarbă 15-20 de minute împreună, lei oala de pe foc, laşi ciorba să se răcească, apoi o dregi cu smântână, o acreşti cu oţet, o potriveşti de sare şi presari pătrunjelul tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.