Ciorbă din măruntaie de pui

Printeaza

Ciorbă din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba_din_maruntaie_de_pui

  • 600 g maruntaie de pui (pipote, inimi)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • bors dupa gust
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pipotele şi inimile, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 4 litri de apă şi 1 lingură sare. Când acestea încep să fiarbă în clocot, luaţi spuma de câte ori este cazul.

Curăţaţi legume­le, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Puneţi-le la fiert în oala cu mărunta­ie şi luaţi din nou spuma.

Adăugaţi uleiul şi jumătate din legătura de leuştean, tocat mărunt, şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. La final, puneţi în ciorbă ouăle bătute cu 2-3 linguri de apă rece.

Adăugaţi după gust, borsul şi leuşteanul ră­mas, tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi ciorba să mai dea în 2-3 clocote.

Ciorbă din măruntaie de pui

Ciorba_din_maruntaie_de_pui

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Simpla si buna

  2. O ciorba face minuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.