Ciorba din legume de vara

Printeaza

Ciorba din legume de vara din: morcov, pastarnac, dovlecel, telina, fasole verde, mazare, frunze de varza, ardei grasi, ceapa, conopida, rosii, smantana, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba din legume de vara

  • 1 morcov
  • 1 pastarnac mic
  • 1 dovlecel
  • 1 telina mica
  • 1 cana fasole verde
  • 1 ceasca mazare
  • 2 frunze de varza
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca buchetele de conopida
  • 3-4 rosii
  • 1 ou
  • smantana
  • verdeata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, tocaţi ceapa, tăiaţi bucăţele ardeii, radeţi mare rădăcinoasele, tăiaţi fideluţă varza, dovlecelul cubuleţe, rupeţi păstăile de fasole, tocaţi roşiile. Puneţi-le la fiert în cca 2 l apă rece, cu excepţia roşiilor, cepei şi fasolei.

Când clocoteşte apa, adăugaţi fasolea şi ceapa. Lăsaţi să fiarbă la foc mediu; oala trebuie să fie acoperită aproape complet, pentru ca pierderea de vitamine să fie minimă. Când zarzavatul este aproape fiert, adăugaţi roşiile şi săraţi ciorba.

Roşiile nu se pun de la început, deoarece îngreunează fierberea celorlalte legume. Lăsaţi să mai fiarbă câteva minute. Luaţi de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească cca 5 min. într-un castron, bateţi bine oul cu puţină sare, apoi adăugaţi 4-5 linguri de smântână.

Adăugaţi treptat şi 2-3 polonice de ciorbă, bătând mereu, apoi turnaţi totul în oală. Presăraţi pătrunjel tocat mărunt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.