Ciorba deasa de legume cu busuioc

Printeaza

Ciorba deasa de legume cu busuioc din: ceapa, ardei gras, cartofi, morcov, fasole verde, rosii, varza, ulei, patrunjel, lamaie, paste fainoase, sare, piper, busuioc verde, cascaval vegetal.

Ingrediente:Ciorba_deasa_de_legume_cu_busuioc

  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei rgas galben
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 150 g fasole verde
  • 2 rosii
  • 1/4 varza mica
  • 3 linguri ulei pentru prajit
  • patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 150 g paste fainoase
  • sare
  • piper

pentru servit (optional):

  • busuioc verde
  • cascaval vegetal

 

Mod de preparare:

Tai ceapa solzişori, morcovul cubuleţe, cartofii cuburi, varza fi deluţă, adaugi uleiul şi două linguri de apă şi laşi să se călească 10 minute.

Când încep să se înmoaie, adaugi ardeii tăiaţi rondele şi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt. Acoperi legumele cu apă caldă şi laşi să fiarbă, la foc mic, 10 minute.

Intre timp, pui la fiert apă rece cu puţină sa re. Când clocoteşte, adaugi pastele şi le laşi pe foc, atât cât scrie pe ambalaj. în oala cu legume, adaugi fasolea verde, potriveşti de sare, piper, pui pătrunjelul şi laşi să fiarbă încă 5 minu te.

Adaugi pastele fierte şi scurse şi acreşti cu zeamă de lămâie. Dacă vrei să-i dai un plus de gust, poţi pune caşcaval vegetal şi frunze de busuioc.

Ciorba deasa de legume cu busuioc

Ciorba_deasa_de_legume_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.