Ciorba de zarzavat
PrinteazaCiorba de zarzavat
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 1 pătrunjel
- 3 cepe
- 4 cartofi
- o mână de fasole verde
- 4-5 roşii
- 2 ardei
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 1/4 varză
- 2 linguri unt sau margarina
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina în fire subţiri, dovlecelul, vânătă, cartofii în bucăţi, roşiile şi ardeii în felii.
Se recomandă ca roşiile să se opărească şi să se cureţe de pieliţa. Zarzavatul astfel tăiat se sărează şi se înăbuşă în unt, în afară de cartofi, roşii şi ardei.
Când zaravatul s-a înmuiat, se adaugă cartofii şi apă rece şi când este aproape fiert se adaugă o parte din ardei şi roşii, iar restul, dat prin maşină, se adaugă după ultimul clocot.
Se serveşte cu pătrunjel verde sau, după gust, se poate drege cu un gălbenuş de ou şi smântână; înainte de a se servi la masă, se adaugă zeamă de lămâie.
Ciorba de zarzavat
Poftă bună!