Ciorba de zarzavat

Printeaza

Ciorba de zarzavat

Ingrediente:Ciorba de zarzavat

  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 3 cepe
  • 4 cartofi
  • o mână de fasole verde
  • 4-5 roşii
  • 2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă
  • 1/4 varză
  • 2 linguri unt sau margarina
  • pătrunjel verde
  • sare

Mod de preparare:

Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina în fire subţiri, dovlecelul, vânătă, cartofii în bucăţi, roşiile şi ardeii în felii.

Se recomandă ca roşiile să se opărească şi să se cureţe de pieliţa. Zarzavatul astfel tăiat se sărează şi se înăbuşă în unt, în afară de cartofi, roşii şi ardei.

Când zaravatul s-a înmuiat, se adaugă cartofii şi apă rece şi când este aproape fiert se adaugă o parte din ardei şi roşii, iar restul, dat prin maşină, se adaugă după ultimul clocot.

Se serveşte cu pătrunjel verde sau, după gust, se poate drege cu un gălbenuş de ou şi smântână; înainte de a se servi la masă, se adaugă zeamă de lămâie.

Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat.jpg  Ciorba de zarzavat1.jpg  Ciorba de zarzavat3.jpg  Ciorba de zarzavat4.jpg

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.