Ciorba de zarzavat cu ciuperci si patrunjel

Printeaza

Ciorba de zarzavat cu ciuperci si patrunjel din: cartofi, morcovi, telina, ceapa, radacina de patrunjel, ciuperci, bors sau rosii tocate,

Ciorba de zarzavat cu ciuperci si patrunjel

Ingrediente:

  • 3-4 cartofi (1/2 kg)
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 2-3 cepe
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 2 căni borş sau 500 g roşii tocate
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Toci ceapa, tai rondele morcovii şi le pui la fiert cu ţelina şi rădăcina de pă­trunjel ţocate mărunt, într-o oală cu 3-4 l apă. Adaugi sarea, iar după ce dau în câteva clocote, pui cartofii tăiaţi mai mare.

Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugi ciupercile tăiate felii, apoi roşiile tocate (sau borşul fiert separat) şi uleiul. Este gata când ciuper­cile sunt fierte, apoi presari pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de zarzavat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.