Ciorba de verdeturi
PrinteazaCiorba de verdeturi
- 5 salate verzi
- 5 frunze de rabarbură
- 5 frunze ştevie
- 8 frunze măcriş
- 6 fire ceapă verde
- 8 fire usturoi verde
Mod de preparare:
Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o oală de 6 litri la foc, iar când clocoteşte pui toate verdeţurile să fiarbă.
Potriveşti de sare. Faci un rântaş dietetic. Intr-o cratiţă amesteci pe foc până se încălzeşte o lingură de făină, adaugi o măciulie de usturoi pisat, mai amesteci puţin, pui ulei, o linguriţă de boia, apoi stingi cu apă.
Laşi să dea un clocot, apoi torni rântaşul în oala cu ciorbă. Adaugi sare de lămâie după gust şi mai laşi să dea un clocot, lei oala de pe foc şi presari leuşteanul şi mărarul tăiat mărunt.
La masă serveşti cu smântână, dar şi cu oţet, după gust.
Pofta buna!