Ciorba de verdeturi

Printeaza

Ciorba de verdeturi

Ingrediente:Ciorba de verdeturi

  • 5 salate verzi
  • 5 frunze de rabarbură
  • 5 frunze ştevie
  • 8 frunze măcriş
  • 6 fire ceapă verde
  • 8 fire usturoi verde

 

Mod de preparare:

Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o oală de 6 litri la foc, iar când clocoteşte pui toate verdeţurile să fiarbă.

Potriveşti de sare. Faci un rântaş dietetic. Intr-o cratiţă amesteci pe foc până se încălzeşte o lingură de făină, adaugi o măciulie de usturoi pisat, mai amesteci puţin, pui ulei, o linguriţă de boia, apoi stingi cu apă.

Laşi să dea un clocot, apoi torni rântaşul în oala cu ciorbă. Adaugi sare de lămâie după gust şi mai laşi să dea un clocot, lei oala de pe foc şi presari leuşteanul şi mărarul tăiat mărunt.

La masă serveşti cu smântână, dar şi cu oţet, după gust.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.