Ciorba de varza murata cu mere

Printeaza

Ciorba de varza murata cu mere din: varza, ceapa, slaninuta, ulei, apa, sare, piper, chimen, zahar, mar, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba_de_varza_murata_cu_mere

  • 500 g varză murată
  • 2 cepe
  • 50 g slăninuţă împănată
  • 1 lingură ulei
  • 2 cuburi concentrat cu gust de came de pasăre (instant)
  • 1 l apă clocotită
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1 praf de zahăr
  • 1 măr acrişor
  • 1 lingură pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se toacă varza murată. Se curăţă ceapa şi se taie cuburi, ca şi slăninuţă. Aceasta se topeşte în ulei încins, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte.

Se adaugă varza acră, se căleşte şi ea puţin. Se sfărâmă deasupra cuburile de concentrat şi se toarnă cca 1 l de apă clocotită. Se amestecă până se dizolvă concentratul şi apoi se lasă să fiarbă acoperit timp de cca. 30 min.

Ciorba se potriveşte de sare, piper, chimen şi zahăr, după gust. Se curăţă mărul, se taie sferturi, se îndepărtează căsuţele sâmburilor şi feliile de măr se rad în supă.

Se lasă să fiarbă puţin împreună, apoi ciorba se potriveşte din nou după gust, adăugând eventual zeamă de varză acră.

Ciorba se toarnă în patru farfurii încălzite în prealabil şi se serveşte fierbinte, garnisită cu pătrunjel proaspăt tocat.

Ciorba de varza murata cu mere

Ciorba_de_varza_murata_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.