Ciorba de vacuta in paine

Printeaza

Ciorba de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici, ceapa verde, piper.

 

Ingrediente:Ciorba_de_vacuta_in_paine

  • 500-700 g carne de vita
  • 1 kg rosii zemoase
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • 2 l apa clocotita
  • 3 cartofi
  • patrunjel sau cimbru
  • 4 painici rotunde, negre
  • ceapa verde, optional
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti si speli legumele, apoi tai cubulete cartofii si ardeii grasi, ceapa julieon, iar morcovii ii dai prin razatoare.

Prepari rosiile cu care vei acri ciorba. Le oparesti, 3-4 minute, le scoti din apa si cand sunt caldute, le decojesti si le dai prin razatoare.

Pui carnea taiata cubulete intr-o oala, o aparesti, arunci apa si torni alta proaspata.

Lasi la  fiert, spumuieşti şi adaugi legumele. încerci carnea şi dacă nu s-a fiert mai torni cei 2 litri de apă clocotită şi laşi în continuare pe foc.

După ce s-a fiert, adaugi roşiile, sarea şi piperul. Laşi câteva clocote şi opreşti focul

. Presari cimbru şi pătrunjel proaspăt tocate, în timp ce ciorba fierbe, pregăteşti pâinea, îi tai un căpăcel, îi scoţi miezul, apoi o dai la cuptor pentru câteva minute.

Pui ciorba în castronaşul din pâine şi serveşti, dacă vrei, cu ceapă verde.

Ciorba de vacuta in paine

Ciorba_de_vacuta_in_paine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.