Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

Printeaza

Ciorba de vacuta in farfurie comestibila din: pulpa de manzat, ceapa, morcovi, ardei grasi, mazare, porumb, bulion, sare de lamaie, concentrat de legume, telina, patrunjel verde, cartofi, ulei, sare, faina, apa, lapte, zahar, sare, unt, drojdie si mac.

Ingrediente:Ciorba_de_vacuta_in_farfurie_comestibila

  • 1 kg pulpa de manzat
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 200 g mazare
  • 100 g pormb
  • 5 linguri bulion
  • sare de lamaie
  • 4 linguri concentrat de legume
  • 1 telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 10 cartofi
  • putin ulei
  • sare

pentru farfurie comestibila si painica de casa:

  • 375 g faina
  • 120 ml apa
  • 100 ml lapte proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • putin mac pentru painica
  • cateva boabe de porumb pentru ornare

 

Mod de preparare:

Tai carnea cubuleţe şi o puii la fiert într-o oală cu apă şi sare. Când începe să fiarbă, arunci prima apă şi pui una nouă. Adaugi ceapa to­cată mărunt, când carnea este pe jumătate fiartă.

Toate legumele sunt tăiate mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei timp de 15 minute.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi toate legumele. înainte cu 10-15 minu­te ca ciorba să fie gata, adaugi bulionul, concentratul de legu­me şi puţină sare de lămâie să o acreşti.

Când ciorba este gata, presari deasupra pătrunjelul to­cat mărunt’ Pentru ca mânzatul să fiarbă maijrepede, pui în oală o linguriţă de inox.

pregatesti painica si farfuria:

Amesteci toate ingredientele şi frămânţi 20 de minute, după care laşi la crescut aproximativ o oră, acoperind castronul cu un pro­sop. Când a crescut, iei 2/3 din compoziţie şi dai forma farfuriei, iar pe margine ornezi cu boabe de porumb şi mazăre.

Din cealaltă treime prepari două pâinici de formă ovală, iar în cen­tru pui nişte mac. Le dai la copt.

Ciorba de vacuta in farfurie comestibila

Ciorba_de_vacuta_in_farfurie_comestibila

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. CU ciorba de vacuta ma descurc, nu prea inteleg cum e faza cu farfuria comestibila :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.