Ciorbă de urzici ca in Ardeal

Printeaza

Ciorbă de urzici ca in Ardeal din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, leustean, oua, lamaie, apa, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_urzici_ca_in_Ardeal

  • 1/2 kg urzici
  • 100 g sunca afumata
  • 2 cepe mari
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 4 linguri faina
  • 1 litru zer dulce sau bors
  • 200 ml smantana
  • 400 ml lapte batut sau iaurt
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Urzicile, proaspăt culese, le alegi şi le speli în mai multe ape, apoi le opăreşti în apă cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Tai mărunt şunca şi o prăjeşti în oala în care fierbi ciorba sau în tuci. Adaugi ceapa tăiată fin. După ce ai călit ceapa, pui 4 linguri de făină, amestecând bine. Stingi totul cu smântână, lapte bătut (iaurt) şi zer (borş).

Dacă zerul este prea acru, ai grijă să pui mai puţin. Torni şi 2 căni cu apă. Laşi zerul puţin la fiert, apoi adaugi verdeţurile tocate, legăturile de ceapă, usturoi, precum şi urzicile tăiate mărunt. La final presari mărarul, acreşti cu zeama de lămâie, condimentezi cu sare şi piper după gust. După ce stingi focul, dregi ciorba cu ouăle bătute.

Ciorbă de urzici ca in Ardeal

Ciorba_de_urzici_ca_in_Ardeal

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.