Ciorba de tomate cu smantana

Printeaza

Ciorba de tomate cu smantana din: unt, ulei de masline, ceapa, cimbru, busuioc, sare, piper, paprica, rosii, pasta de rosii, supa de pui, faina, zahar, smantana, lapte.

Ingrediente:Ciorba_de_tomate_cu_smantana

  • 8 linguri unt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 cepe roşii tocate
  • 1 lingură cimbru
  • 1 lingură busuioc
  • sare
  • piper
  • 1 lingură paprica iute
  • 4 roşii mijlocii tăiate cubuleţe
  • 7 linguri pastă de roşii
  • 2 l supă de pui
  • 100 g făină
  • 2 linguriţe zahăr
  • 250 ml smântână dulce
  • 250 ml lapte

 

Mod de preparare:

Topeşti 4 linguri de unt împreună cu uleiul, adaugi ceapa, presari cimbrul, busuiocul, sare şi piper, după gust. Sotezi ceapa, amestecând ocazional, până se înmoaie.

Adaugi apoi roşiile, curăţate de pieliţă, tăiate în cubuleţe şi pasta. Fierbi totul timp de 20 de minute, amestecând din când în când.

Combini treptat făina cu supa de pui, omogenizezi bine şi o torni peste roşii. Acoperi oala cu capac şi fierbi la foc mic, 25 de minute. Laşi să se răcească.

Torni supa în blender, omogenizezi, apoi torni înapoi în oală, reîncălzeşti, adaugi zahărul, smântână, untul rămas şi laptele. Fierbi totul până dă în clocot.

Serveşti ciorba caldă, garnisită cu verdeţuri.

Ciorba de tomate cu smantana

Ciorba_de_tomate_cu_smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.