Ciorba de telina

Printeaza

Ciorba de telina din: carne afumata, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, galbenus, smantana, ulei, faina, sare, cimbrisor, ardei, otet.

Ingrediente:Ciorba de telina

  • 300 g carne afumată
  • 1 ţelină
  •  2 morcovi
  •  1 rădăcină pătrunjel
  •  1 ceapă
  •  1 gălbenuş
  •  200 ml smântână
  • 2-3 linguri ulei
  •  1 lingură făină
  • cimbrişor
  •  sare
  •  ardei iute
  • oţet sau zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Carnea afumată o tai cubuleţe, o căleşti puţin în ulei, adaugi ţelina tăiată cubuleţe, asezonezi cu cimbrişor şi sare, dacă mai este nevoie, şi fierbi sub capac, la foc moderat.

Gălbenuşul îl amesteci cu ceapa mărunţită, apoi morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiate rondele şi le înăbuşi împreună. Torni apă peste ele, adaugi moderat.

Gălbenuşul îl amesteci cu smântână şi făina, torni puţină zeamă fierbinte şi adaugi în ciorbă. Laşi să fiarbă la foc mic 1-2 minute, după care iei oala de pe foc şi potriveşti gustul cu oţet sau zeamă de lămâie.

Serveşti ciorba cu ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.