Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Printeaza

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Ingrediente:Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

  • maruntaie de pasare sau piept de vita
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa mijlocie
  • 20 g orez
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau iaurt
  • 2 linguri de untdelemn
  • bors
  • zeama sau sare de lamiie
  • tarhon
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute in untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de sare.

Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei si se lasa sa fiarba circa 30 minute; apoi ciorba se acreste dupa gust. Daca s-a acrit cu bors, se lasa sa mai fiarba citeva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege si se sareaza.

Pentru aroma, se adauga o lingurita cu virf de tarhon taiat marunt.Se poate pregati la fel, fara carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.