Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

Printeaza

 Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

Ingrediente:Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

  • 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră)
  • 3-4 sfecle roşii
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri zarzavat pentru corbă
  • 1 foaie dafin
  • condiment
  • 300 g smân­tână
  • verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Oasele foarte bine spălatele pui la fiert în 2-3 litri de apă. Strecori apoi zeama şi o pui din nou la fiert împreună cu zarzavatul, ceapa tocată mărunt, foaia de dafin, morcovul şi sfecla roşie date pe râzătoare.

Când sfecla este fiartă, adaugi carnea desfăcută de pe oase, condimentul, verdeaţa uscată şi potriveşti de sare şi piper. O iei de pe foc şi o dregi cu smântână.

Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)

Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.