Ciorbă de salată cu zer

Printeaza

Ciorbă de salată cu zer

Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o lin­guriţă rasă sare şi laşi la fiert. Când ceapa este fiartă, o scoţi şi adaugi salata opărită în prealabil în apă cu puţină sare, apoi tăiată fâşii.

Pui şi câteva bucăţele de slănină sau costiţă afumată dacă-ţi plac şi mai fierbi 15 minute. Intre timp, faci un pârgălaş: căleşti 3-4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt în puţin ulei, pui boia dulce după gust şi pătrunjel verde tocat, le căleşti împreună şi le adaugi în ciorbă.

Pui un albuş nebătut şi o mai dai 2-3 clocote, după care opreşti focul. Dupa 5 minute dregi ciorba cu un galbenuş batut cu 100 ml lapte sau 2-3 linguri smatana, potrivesti de sare si o servesti cu balmos, o mamaliguta acriosoara, pe care o fierbi in zelul ramas de la casul dulce, cu pitina sare.

Daca zerul este proaspat, ciorba iese mai dulce, cine doreste mai acru poate picura putin otet.

Ciorbă de salată cu zer

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de salata cu zer
  • ciorba cu zer
  • supa de salata cu zer
  • ciorba de salata cu zer de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.