Ciorbă de salată cu omletă

Printeaza

O reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare.

Ingrediente:Ciorbă de salată cu omletă

  • 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 100 g costiţă afumată
  • 3 ouă
  • 1 l borş
  • 1 ceşcuţă orez
  • 2 linguri ulei
  • 2 l apă
  • 1 legătură leuştean
  • sare

 

Mod de preparare:

Alege salata frunză cu frunză şi spal-o sub jet de apă rece.  Las-o să se scurgă. Curăţă ceapa şi usturoiul, spală-le şi taie-le bucăţi de 1 cm. Alege şi spală orezul în 2-3 ape. Pune la fiert 2 l de apă într-o oală smălţuită. Când dă în clocot, pune ceapa, usturoiul şi orezul să fiarbă la foc potrivit 10 minute.

Taie costiţa felii subţiri şi rumeneşte-o fară grăsime într-o tigaie, apoi răstoarn-o în zeama care fierbe. Adaugă salata tăiată fâşii subţiri şi fierbe 10 minute, după care acreşte-o cu borşul fiert separat. Sărează, după gust, şi pune leuşteanul tocat fin.

Bate 3 ouă cu puţină apă rece, încinge uleiul şi prepară o omletă. Taie omleta bucăţi şi pune-le în oala cu borş. Serveşte-o cu pâine proaspătă sau crutoane.

Ciorbă de salată cu omletă

Ciorbă de salată cu omletă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.