Ciorba de salata cu corcoduse si legume

Printeaza

Ciorba de salata cu corcoduse si legume din: salata, ceapa, morcov, corcoduse, apa, unt, ou, faina, lamaie, marar, leustean, smantana, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_salata_cu_corcoduse_si_legume

  • 2 salate
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 g corcodușe
  • 1 ½ l apă
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 linguriță făină
  • 1 lămâie
  • câte 1 legătură mărar și leuștean
  • 100 g smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

 Fierbi corcodușele cu apă cât să le acopere, apoi le pasezi printr-o sită și le amesteci cu zeama în care au fiert.  Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o freci cu sare și o stropești cu zeamă de lămâie pentru că altfel este amară. Cureți, speli și tai mărunt ceapa și morcovul.
Pui la fiert ceapa și morcovul în 1 ½ litri apă. După ce s-au înmuiat, adaugi salata ruptă în bucăți, continuând fierberea timp de 5 minute. Bați oul împreună cu făina și puțină sare. Topești untul într-o cratiță și prepari omleta, întrcând-o pe ambele părți.
Când s-a răcit, o răstorni pe o farfurie, o rulezi și o tai în rondele subțiri. La ultimele 2-3 clocote, adaugi pasta de corcodușe, verdeața fin tocată și omleta. Servești ciorba dreasă cu smântână.

Ciorba de salata cu corcoduse si legume

Ciorba_de_salata_cu_corcoduse_si_legume
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.