Ciorba de salata cu afumatura
PrinteazaCiorba de salata cu afumatura din: salata, macris, usturoi, sare, piper, otet, oua, slanina afumata, faina, smantana, lapte, marar, concentrat de legume.
- 2 salate
- frunze de măcriş
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- oţet
- 3 ouă
- 100 g slănină afumată
- 1 linguriţă făină
- 100 ml smântână
- 100 ml lapte
- mărar verde tocat
- concentrat de legume
Mod de preparare:
Desfaci frunzele de salată, le speli bine, la fel şi frunzele de măcriş. Laşi frunzele la scurs, după care le rupi. Pui la foc 1,5 litri apă, iar când dă în clocot, adaugi salata, macrisul si putin otet.
Separat, pui la prăjit slănina tăiată în fâşii, peste care adaugi ouăle bătute şi faci o omletă. Când omleta s-a răcit, o tai cubuleţe.
Adaugi în ciorbă sare, piper şi puţin concentrat de legume. Amesteci smântână cu laptele şi făina, apoi o torni în ciorbă şi laşi să dea un clocot. Adaugi omleta şi mărarul tocat.
Ciorba de salata cu afumatura
Pofta buna!