Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari

Printeaza

Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari din: conopida, ceapa verde, usturoi, gogosari, ardei capia, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de rosii, bors.

Ingrediente:Ciorba_de_rosii_si_conopida_cu_ceapa_verde_si_gogosari

  • 1 conopida
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 gogosari
  • 1 ardei capia
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 l suc de rosii
  • 1 plic bors

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi le tai după preferinţă, rnai puţin conopida. Pui legumele să se călească într-o oală cu ulei încins, câteva minute, până se înmoaie. Adaugi 4 l de apă şi pui legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic.

Cureţi conopida, o desfaci bucheţele şi o opăreşti în prealabil în apă cu sare. După ce s-a fiert, scoţi conopida din apă şi o laşi într-o sită, să se scurgă.

Separat, adaugi în ciorbă sucul de roşii, mai laşi 20 de minute să clocotească şi condimentezi cu sare şi piper, după gust, boia şi conţinutul unui plic de borş. La sfârşit, adaugi bucheţelele de conopidă şi presari ceapă verde tocată mărunt.

Ciorbă de roşii şi conopidă cu ceapa verde si gogosari

Ciorba_de_rosii_si_conopida_cu_ceapa_verde_si_gogosari

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.