Ciorba de rosii cu praz

Printeaza

Ciorba de rosii cu praz din: rosii, praz, morcovi, dovlecei, patrunjel, orez, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_rosii_cu_praz

  • 2 kg roşii
  • 8 fire praz
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g orez cu bobul lung
  • 3-7 linguriţe ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi prazul, morcovii şi dovleceii. Păstrezi câteva frunze, iar rfestul îl tai în rondele subţiri. Dai morcovii şi dovleceii pe răzătoarea mare şi le înăbuşi împreună cu prazul, timp de 3-4 minute, în uleiul pe care l-ai încins în oala pentru ciorbă.

Stingi cu 3 litri de apă fiebinte şi laşi legumele să fiarbă la foc mic, în vasul parţial acoperit.

Decojeşti roşiile, le cureţi de cotoare şi le pasezi în blender. Când celelalte legume sunt aproape fierte, adaugi în oală orezul, roşiile şi laşi să mai fiarbă timp de 5 minute.

La sfârşit, sărezi şi condimentezi ciorba. Presari pătrunjel fin tocat şi rondele de praz în fiecare porţie.

Ciorba de rosii cu praz

Ciorba_de_rosii_cu_praz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ciorba-de-rosii-cu-praz html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.