Ciorba de rosii cu legume

Printeaza

Ciorba de rosii cu legume din: rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, oua, ulei, radacina de patrunjel si sare.

 

Ingrediente:Ciorba_de_rosii_cu_legume

  • 800 g rosii in bulion
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mă­runt legumele. Puneţi-le la fiert, mai puţin ceapa, în 4 litri de apă cu 1 lingură de sare.

Când începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma. Căliţi ceapa tocată în ulei, 2-3 minute, apoi puneţi-o în oala cu ciorbă.

Adăugaţi roşiile tocate mărunt şi sucul acestora, potriviţi de sare şi pi­per şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.

Puneţi orezul şi mai fierbeţi ciorba încă 15-20 de minute.

La final, puneţi ouăle bătute cu 3-4 linguri de apă şi pătrunjelul tocat mărunt. Mai fierbeţi încă 5 minute.

 

Ciorba de rosii cu legume

Ciorba_de_rosii_cu_legume

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de curcan cu taitei

Ciorba de legume cu suc de rosii

Ciorba de legume cu suc de rosii din: ceapa, ulei, morcovi, sare, piper, cartofi, fasole, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă tocată 2 linguri ulei 2 morcovi 1 albitură sare piper 2-3 l apă 3 cartofi 200 g fasole fiartă 200 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel 1 roşie   Mod de preparare: […]

 

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba de perisoare cu suc de rosii

Ciorba olteneasca de rosii

Ciorba olteneasca de rosii din: rosii, ceapa, morocv, patrujel, usturoi, unt, cimbru, orez, zahar, corcoduse. Ingrediente: • 1 1/2 kg roşii • 1 ceapă • 1 morcov • 1 rădăcină de pătrunjel • 3 căţei de usturoi • 1 lingură unt sau ulei • 1 crenguţă de cimbru • 200 g orez • 1 linguriţă zahăr […]

Ciorba de cartofi cu rosii si verdeata

Ciorba de cartofi cu rosii si verdeata

Ciorba de cartofi cu rosii si verdeata din: cartofi, ceapa, verdeata, rosii. Ingrediente: un kilogram cartofi 4 cepe verdeaţă roşii   Mod de preparare: Cartofii, spălaţi, curăţaţi, tăiaţi în bucăţi, se pi fiarbă cu apă rece şi sare. Când dă primul clocot, se adauga o parte din pătrunjel verde, spălat, curăţat, tăiat mărunt. Se serveşte […]

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Asta o prefer vara, asa rece, e un deliciiu

  2. Ciorba de rosii cu legume e cea mai simpla ciorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.