Ciorbă de roşii cu hamsii si busuioc

Printeaza

Ciorbă de roşii cu hamsii si busuioc 

Ingrediente:Ciorbă de roşii cu hamsii si busuioc

  • 10 roşii mari coapte
  • 200 g hamsii
  • puţin orez
  • 2-3 cepe
  • 1-2 morcovi potriviţi
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 linguriţă condiment
  • ulei
  • puţin busuioc

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii şi ceapa, dai morcovul pe râzătoare şi toci ceapa. Cureţi ardeiul gras, îl tai cubuleţe, toci şi ardeiul iute. Amesteci legumele, apoi le căleşti împreună cu condimentele şi orezul într-o oală.

Torni puţină apă caldă şi le laşi să fiarbă înăbuşit. Peste legume nu pui apă rece pentru că se întăresc şi fierb mai greu. Când sunt fierte, adaugi roşiile decojite, tăiate bucăţele.

Cureţi hamsiile, fără să le îndepărtezi i capul, după aceea le treci sub jet de apă rece şi le adaugi în ciorbă. Nu mai pui sare. Adaugi apoi puţin busuioc mărunţit după ce ai oprit focul şi ciorba e gata!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.