Ciorba de pui cu porumb si omleta

Printeaza

Ciorba de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui, morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_cu_porumb_si_omleta

  • 8 pahare apă
  • 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri de unt
  • ½ pui
  • 1 morcov
  • ½ rădăcină pătrunjel
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Se prepară ciorba de pui (puiul se pune în apă rece şi se fierbe pînă este gata, luîndu-se spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, ciorba se sărează şi se adaugă legumele (tăiate de-a lungul şi puţin rumenite în tigaie fără ulei). Puiul fiert se scoate şi se taie bucăţi, ciorba se strecoară.

Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se scot grăunţele, se sărează. Oul se bate cu smîntînă, se adaugă sare, piper negru măcinat, se amestecă cu porumbul, se toarnă într-o tigaie, unsă cu unt.

Se dă la cuptor. Se răceşte, se taie bucăţi. La servire omleta se pune în farfurii, deasupra se toarnă bulionul, se presară cu verdeaţă.

Ciorba de pui cu porumb si omleta

Ciorba_de_pui_cu_porumb_si_omleta

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ciorba de pui cu omleta pare interesanta, dupa ce o termin pe aia care o am in frigider imi promit s-o incerc sa vad ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.