Ciorba de pui cu lamaie

Printeaza

Ciorba de pui cu lamaie din: pui, faina, lamaie, busuioc verde, sare, suc de rosii, ulei.

Ingrediente:Ciorba de pui cu lamaie

  • 1/2 pui
  • 1 lingurita cu faina
  • 1/4 lamaie
  • 1 fir de busuioc verde
  • sare
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 linguriţe cu ulei

Mod de preparare:

Se spala puiul, se taie bucati, se rumeneste in ulei. Ca sa se fragezeasca bine se pune 1 cana cu apa rece peste carne, se acopera cratita si se da focul mic. Bucatile de carne se muta intr-o oala smaltuita in care s-a incalzit 500 ml de apa.

In uleiul din cratita se pune sucul de rosii in care se amesteca incet 1 lingurita de gris, se subtiaza cu apa calda si se rastoarna peste carne. Se taie felii subtiri lamaia, se inlatura coaja inainte de a pune feliile in oala cu supa, se toarna in supa doar zeama de lamaie.

In supa se pun: o crenguta de busuioc verde bine spalat sau 4-5 tije de patrunjel verde, sare si cateva boabe de piper. Se acopera oala si se fierbe supa 20 minute. Cand e gata, se scoate busuiocul sau patrunjelul, se trage oala de pe foc si se lasa ciorba sa se raceasca, se taie carnea bucati mici. Se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.