Ciorbă de pui à la grec cu verdeata

Printeaza

Ciorbă de pui à la grec cu verdeata din: piept de pui, smantana, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, galbenusuri, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_a_la_grec_cu_verdeata

  • 400 g piept de pui
  • 300 g smântână
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 bucată ţelină mai mică
  • 3 linguriţe orez
  • 2 gălbenuşuri
  • zeama de la o lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui la fiert în 4 litri de apă pieptul de pui împreună cu ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel tăiate cubuleţe. Condimentezi cu sare și lași pe foc până este fiartă carnea. Iei oala de pe foc, arunci ceapa și tai carnea bucățele, o pui înapoi în supă. Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe şi orezul.

Laşi la fiert până când orezul şi morcovii s-au fiert şi pui zeama de lămâie. Amesteci smântâna cu gălbenuşurile şi adaugi treptat din zeama fierbinte până smântâna ajunge la temperatura supei, după care o torni în oală. Asezonezi cu pătrunjel verde.

Ciorbă de pui à la grec cu verdeata

Ciorba_de_pui_a_la_grec_cu_verdeata

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.