Ciorbă de porc ardelenească
PrinteazaCiorbă de porc ardelenească
- 400 g carne de porc (piept)
- 60 gr ceapă
- 100 g morcov
- 100 g ţelină şi albitură
- 50 g ardei gras
- 50 g orez
- 100 g smântână
- 30 g tarhon
- oţet şi sare după gust
- o legătură mică de pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie în bucăţi de 40-50 g şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează, se adaugă puţină sare şi se fierbe încă 15-20 minute. Ceapa se taie mărunt, iar zarzavatul se taie puţin mai mare.
Se adaugă în oală şi se continuă fierberea. Când toate ingredientele sunt aproape gata, se adaugă orezul fiert separat şi tarhonul opărit şi tăiat mărunt. Smântână se amestecă cu puţină zeamă de la ciorbă, după care se adaugă treptat în ciorbă, amestecând continuu.
Se potriveşte gustul cu sare şi oţet, iar înainte de servire se adaugă pătrunjelul spălat şi tocat mărunt.
Poftă bună!