Ciorba de peste cu tarhon

Printeaza

Ciorba de peste cu tarhon din: peste, morcov, telina, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, fenicul, frunza de dafin, orez, bors, pasta de tomate, rosii, ardei capia, ulei, tarhon, sare, piper, ardei iute, oua.

Ingrediente:Ciorba_de_peste_cu_tarhon

  • 700 g peste
  • un morcov
  • o telina
  • o radacina de patrunjel
  • 4 cartofi
  • doua cepe
  • o bucata de fenicul
  • o frunza de dafin
  • 50 g orez
  • 500 ml bors
  • pasta de tomate
  • 5 rosii
  • un ardei capia
  • 100 ml ulei
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • oua

 

Mod de preparare:

Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Feniculul se spală, se taie julien şi se pune lângă ceapă. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se pun într-un castron cu apă rece şi se acoperă cu un capac.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune morcovul, ţelina şi pătrunjelul, se adaugă ardeiul capia tocat şi se călesc zece minute. Se adaugă ceapa şi feniculul, se mai călesc cinci minute, se toarnă într-o oală în care fierb trei litri de apă şi se lasă să fiarbă.

Cândl sunt pe jumătate fierte se adaugă cartofii, orezul, frunza de dafin şi se condimentează. Se fierb 20 de minute, se adaugă roşiile date prin râzătoare şi o lingură cu pastă de tomate, borşul şi peştele. Se fierbe la foc mic zece minute, se presara tarhon si se opreste focul.

La ciorba se mai poate adauga ardei iute feliat sau zdrente de oua.

Ciorba de peste cu tarhon

Ciorba_de_peste_cu_tarhon

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de peste cu tarhon

2 comentarii

  1. Nu prea ma omor dupa ciorba de peste!

  2. Mie nu-mi place tarhonul in ciorba de nici o culoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.